Piraatit hakee historiallisella vaaliliitolla kansanedustajapaikkaa Helsingistä – kärkiehdokkaina Petrus Pennanen ja Saga Nyrén

Lehdistötiedote
Vapaa julkaistavaksi heti

Piraattipuolue muodostaa huhtikuun 2019 eduskuntavaaleissa vaaliliiton Helsingissä Liberaalipuolueen, Feministisen puolueen ja Eläinoikeuspuolueen kanssa.

Liittoon tulevien neljän puolueen yhteinen kannatus oli kuntavaaleissa 2017 Helsingissä 3,2 %. Eduskuntavaalien äänikynnys on Helsingissä ollut alimmillaan 3,8 % (viimeisenä läpi päässeen vertailuluvun osuus hyväksytyistä äänistä). Vaaliliiton myötä piraateilla on todellinen mahdollisuus saada kansanedustaja Helsingistä: liiton eniten ääniä saava ehdokas menee ensimmäisenä läpi puolueesta riippumatta.

Piraattien kärkiehdokkaita Helsingissä ovat puolueen puheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu Petrus Pennanen ja teknisenä projektipäällikkönä työskentelevä Saga Nyrén.

– Vaaliliiton puolueet edustavat politiikan uutta aaltoa; niitä yhdistää arvoliberaali, edistyksellinen yhdenvertaisuuden tavoittelu. Piraattien valtuustoryhmä on tehnyt yhteistyötä Helsingin kaupunginvaltuustossa Feministisen puolueen kanssa, ja olemme mm. sote-kysymyksissä vahvasti samoilla linjoilla. Toisaalta esimerkiksi ydinkaukolämpöaloitteeni on osoittanut, että yksi pääkaupungin valtuutettu voi saada maamme kaupungeissa aikaan merkittäviä poliittisia uudistuksia. Vaaliliitto tekee saman todennäköiseksi tulevassa eduskunnassa valtakunnallisella tasolla, toteaa Pennanen.

– Piraattipuolue on tehnyt jo vuosikymmenen ajan merkittävää työtä eduskunnan ulkopuolisena poliittisena toimijana. Tuntuu hyvältä, että nyt kun olen ensimmäistä kertaa itse ehdolla eduskuntavaaleissa, on meillä todellinen mahdollisuus nousta eduskuntaan yhteistyössä paljon samoja arvoja tunnustavien tuoreempien puolueiden kanssa. Monet Piraattien ydinaiheista ovat saaneet viime vuosina valtakunnallista huomiota, mutta totta kai eduskuntapuolueena vaikutusmahdollisuudet ovat paremmat, arvioi Nyrén.

Kukin liitossa olevista puolueista tekee oman vaalikampanjansa. Puolueet eivät muodosta yhteistä ohjelmaa tai kampanjaa.

– Vaaliliiton tarkoituksena on yksinkertaisesti se, että liiton myötä liitossa olevilla puolueilla on todellinen mahdollisuus saada kansanedustaja Helsingistä, toteaa Helsingin piraattien puheenjohtaja Ahto Apajalahti.

Lisätietoja:

Petrus Pennanen
Kaupunginvaltuutettu, Piraattipuolueen puheenjohtaja
petrus.pennanen@piraattipuolue.fi
p. 040 502 0355

Ahto Apajalahti
Puheenjohtaja, Helsingin piraatit
ahto.apajalahti@piraattipuolue.fi
p. 045 310 2342

Saga Nyrén
Eduskuntavaaliehdokas, Piraattipuolue
saga.nyren@piraattipuolue.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*