Piraattien avoimuusaloite sai kannatusta valtuustossa

Piraattipuolueen kaupunginvaltuutettu Petrus Pennasen aloite lautakuntien ja muiden toimielinten kokousten avoimuudesta sai kannatusta Helsingin kaupunginvaltuustossa. Valtuusto hyväksyi 47 äänellä Pennasen aloitteeseen liittyvän ponsiesityksen, jossa kehotetaan lautakuntia harkitsemaan avoimia kokouksia ensi vuonna.

Aloitteessa esitettiin, että lautakunnat ja muut kaupungin toimielimet, joiden kokoukset nykyään ovat suljettuja, pitäisivät myös avoimia kokouksia ensisijaisesti striimaamalla eli verkkolähetyksenä. Kaupunginhallitus totesi, että avoimia kokouksia voidaan pitää, muttei erityisesti suositellut niitä. Valtuusto päätyi aloitteen kannalta myönteisempään lopputulokseen.

Valtuuston hyväksymän kaupunkistrategian mukaan Helsinki toimii avoimuuden ja osallisuuden kansainvälisenä edelläkävijänä.

– Avoimuus ei ole teoreettista strategiaa vaan käytännön tekoja, sanoi Pennanen puheenvuorossaan.

Jyväskylän kaupunginvaltuusto hyväksyi jo aiemmin keväällä vastaavan esityksen piraattien kaupunginvaltuutettu Arto Lampilan aloitteesta.

Kaupunginhallituksen aloitevastauksessa todettiin, että avoimista kokouksista ei aiheutuisi merkittäviä kustannuksia.

– Avoimuuden toteutuminen on nyt lautakuntien käsissä. Toivottavasti lautakunnat lähtevät rohkeasti kokeilemaan kokousten striimaamista nettiin. Tässä on kyse kaupunkistrategian toteutumisesta, toteaa Helsingin piraattien puheenjohtaja ja sosiaali- ja terveyslautakunnan varajäsen Ahto Apajalahti.

Petrus Pennanen
Kaupunginvaltuutettu, Piraattipuolue
petrus.pennanen@piraattipuolue.fi
p. 040 502 0355

Ahto Apajalahti
Puheenjohtaja, Helsingin piraatit
ahto.apajalahti@piraattipuolue.fi
p. 045 310 2342

Kuva: Vanhusneuvosto kokoontui kaupunginhallituksen kokoushuoneessa. Tilaisuus striimattiin nettiin. (Petrus Pennanen)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*