Petrus Pennanen valtuustossa: siivouspäiväkin on kulttuuria

Piraattipuolueen kaupunginvaltuutettu Petrus Pennanen jätti tänään valtuustoaloitteen suosittujen osallistavien ja yhteisöllisten tapahtumien järjestämisestä kaupungin rahoituksella.

Pennanen haluaa, että avoimet, ilmaiset ja ihmisiä osallistavat tapahtumat, kuten ravintolapäivä, siivouspäivä, Illallinen taivaan alla ja Block Partyt saisivat kaupungilta sellaisen rahoituksen, että tapahtumien jatkuvuus voidaan turvata. Aloite sai eri puolueista 20 allekirjoittajaa.

”Kaupunki on osallistunut näiden tapahtumien rahoitukseen minimaalisesti, jos ollenkaan, ja rahoituksen puute on osoittautunut ongelmaksi. Ravintolapäivän järjestäminen on tänä vuonna lopetettu ja Siivouspäivä ollut lopettamisen uhan alla”, aloitteessa todetaan.

Kulttuurijaosto hyväksyi Pennasen aloitteesta kokouksessaan 31.5. siivouspäivälle 5 000 euron rahoituksen.

Pennanen piti valtuustossa tänään piraattien ryhmäpuheenvuoron Helsingin tilinpäätöksestä.

Puheenvuorossa Pennanen peräänkuulutti kaupunkistrategian noudattamisen tärkeyttä. Strategian yhtenä tavoitteena on tukea yhteisöllistä ja osallistavaa toimintaa kaupungissa.

”Strategia jää liian usein sanahelinäksi”, Pennanen sanoi.

Piraatit ovat korostaneet myös avoimuuden ja osallisuuden lisäämistä, joka myös on kaupunkistrategiassa mainittu tavoite. Pennasen aiemmassa valtuustoaloitteessa halutaan kaupunginhallituksen ja lautakuntien kokeilevan avoimia kokouksia.

Pennanen totesi, että kaupungin taloustilanne oli vuonna 2017 niin hyvä, että vuodelle 2018 tehty veronalennus oli järkevä ratkaisu.

”Itse asiassa kaupunki olisi ongelmitta kyennyt vuonna 2017 alentamaan kuntaverotusta 1,5 %-yksikköä”, Pennanen huomautti.

Pennanen totesi, että kaupungin taloustilanteen ollessa näin hyvä varoja pitäisi löytyä myös esimeriksi sosiaali- ja terveyspalvelujen keskeisimpien epäkohtien korjaamiseen.

Lisätietoja:

Petrus Pennanen
Kaupunginvaltuutettu, Piraattipuolueen varapuheenjohtaja
petrus.pennanen@piraattipuolue.fi
p. 040 502 0355

Ahto Apajalahti
Helsingin piraattien puheenjohtaja
ahto.apajalahti@piraattipuolue.fi
p. 045 310 2342

 

Artikkelin kuva: Martti Tulenheimo, CC-by-nc

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*