Lehdistötiedote: Kaupunginvaltuusto hyväksyi piraattien ilmastonmuutosponnen

Lehdistötiedote
Vapaa julkaistavaksi heti

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi 27.9. kaupunkistrategian 2017-2021. Piraatit olivat mukana strategianeuvotteluissa ja kannattivat strategian hyväksymistä.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi lähes yksimielisesti (79 jaa, 5 tyhjää) myös piraattien kaupunginvaltuutettu Petrus Pennasen tekemän ponsiesityksen: ”Hyväksyessään strategian valtuusto edellyttää, että energiantuotannon kehittämiseksi selvitetään erityisesti vähäpäästöisiä ja luontoystävällisiä ratkaisuja.”

Varsinaisessa strategiassa puhutaan vain ”uusiutuvasta” energiasta, mutta ponsi varmistaa, että uusiutuvuus ei ole itseisarvo sinänsä. Energiaratkaisujen on oltava vähäpäästöisiä ja siten luontoystävällisiä. Kaikki uusiutuva energia ei ole vähäpäästöistä tai luontoystävällistä, kuten Suomessa nykyään energiantuotantoon käytetyt Amerikassa hakatusta metsästä valmistetut ja tänne rahtilaivalla kuljetetut puupelletit.

Erilaisten uusiutuviin energiamuotoihin perustuvien energiantuotantoratkaisujen päästöissä on paljon eroja. Lisäksi ydinenergia on vähäpäästöistä.

Pennasen ponsiesitystä kannatti vihreiden kaupunginvaltuutettu Atte Harjanne.

Yhteystiedot:

Petrus Pennanen
Kaupunginvaltuutettu
p. 040 502 0355
petrus.pennanen@piraattipuolue.fi

Ahto Apajalahti
Helsingin piraattien puheenjohtaja
p. 045 310 2342
ahto.apajalahti@piraattipuolue.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*