Piraattien Fennovoima-ilmastoponsi hävisi niukasti

Lehdistötiedote
Vapaa julkaistavaksi heti

Piraattien kaupunginvaltuutettu Petrus Pennasen ponsiesitys hylättiin niukalla enemmistöllä kaupunginvaltuustossa keskiviikkona. Pennasen ponsi sai taakseen 38 valtuutettua, kun hyväksymiseen olisi tarvittu 42 ääntä.

Ponsi liittyi valtuustoaloitteeseen, jossa esitettiin sen selvittämistä, voisiko Helsinki irtautua Fennovoiman ydinvoimalahankkeesta. Helsinki on mukana hankkeessa sen kautta, että se omistaa osan Vantaan energiasta.

Pennanen esitti, että selvityksessä arvioitaisiin oikeudellisten ja taloudellisten seikkojen lisäksi myös Fennovoimasta irtautumisen vaikutukset Helsingin suoraan ja omistustensa kautta tuottaman energian kasvihuonepäästöihin.

Pennanen toi puheenvuoroissaan esiin, että Venäjän rooli Fennovoima-hankkeessa on aiheuttanut ymmärrettävää huolta, ja että hankkeesta irtautumisen selvittäminen on hyväksyttävää. Pennanen kuitenkin korosti, ettei hankkeesta irtautuminen saa johtaa siihen, että kaupunki tukisi suoraan tai välillisesti sellaisia energiaratkaisuja, jotka tuottavat ydinvoimaa enemmän kasvihuonepäästöjä.

– Fennovoiman tuleva sähköntuotanto on yli kolminkertainen verrattuna Suomeen tähän mennessä rakennetun tuulivoiman tuotantoon yhteensä. Tuuli- ja ydinvoima ovat yhtä vähäpäästöisiä elinkaaripäästöiltään, huomautti Pennanen.

Vihreiden ja kokoomuksen ryhmät jakautuivat äänestyksessä kahtia. Sen sijaan SDP:n ryhmä tuki Pennasen esitystä lähes yksimielisesti.

Lisätiedot:

Petrus Pennanen
Kaupunginvaltuutettu
petrus.pennanen@piraattipuolue.fi
p. 040 502 0355

Ahto Apajalahti
Helsingin piraattien puheenjohtaja
ahto.apajalahti@piraattipuolue.fi
p. 045 310 2342

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*