Piraatit Helsingin strategiasta: miksi vähäpäästöinen energia ei kelpaa?

Lehdistötiedote
Vapaa julkaistavaksi heti

Piraattien helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Petrus Pennanen piti tänään valtuustossa piraattien ryhmäpuheenvuoron kaupungin strategiasta.

Pennanen ihmetteli, miksi strategiaan ei kelvannut hänen ehdotuksensa vähäpäästöisen energian painottamisesta kaupungin energiaratkaisuissa. Sen sijaan strategiassa puhutaan vain uusiutuvasta energiasta.

– Kaikki uusiutuva ei kuitenkaan ole vähäpäästöistä: hakataan metsää Amerikassa ja poltetaan täällä rahtilaivakuljetuksen jälkeen, kuten Suomessa on tehty, Pennanen huomautti.

– Ehdotukseni ”uusiutuvan” korvaamisesta strategiassa ”vähäpäästöisellä energialla” ei mennyt läpi, Pennanen ihmetteli.

Piraattien ryhmä pyrkii nyt edistämään päästöjen tehokasta vähentämistä valtuustoaloitteen kautta – aloite on kokousjärjestelmässä otsikolla: ”Selvitys lisävaihtoehdosta kasvihuonepäästöjen vähentämiseen”.

Pennanen kehui strategiaan piraattien aloitteesta saatua lisäystä myös vajaakäytössä olevien kaupallisten tilojen käyttämisestä kaupunkilaisten vapaaseen kohtaamiseen ja yhdessä tehtyyn kulttuuriin. Jo Helsingin piraattien vaaliohjelmassa toivottiin kulttuurille ja kaupunkilaisten tapaamiselle monipuolisempia tiloja.

Petrus puhui myös ihmisarvoisen kohtelun varmistamisesta sote-palveluissa.

Lue lisää osoitteesta: http://helsinki.piraattipuolue.fi/2017/09/petrus-puhui-helsingin-strategiasta-kaupunkitila-energia-ihmisarvo-ja-avoimuus/

Yhteystiedot:

Petrus Pennanen
Kaupunginvaltuutettu
p. 040 502 0355
petrus.pennanen@piraattipuolue.fi

Ahto Apajalahti
Helsingin piraattien puheenjohtaja
p. 045 310 2342
ahto.apajalahti@piraattipuolue.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*