Helsingin ja Uudenmaan piraatit: Ruuhkamaksuissa kunnioitettava yksityisyyttä

Lehdistötiedote
12.2.2016 klo 01.20
Vapaa julkaistavaksi heti

Helsingin ja Uudenmaan piraatit: Ruuhkamaksuissa kunnioitettava yksityisyyttä

Helsingin ja Uudenmaan piraatit muistuttavat, että mahdollisen ruuhkamaksujärjestelmän luomisessa on huomioitava yksityisyyden suoja. Uudessa HSL:n ruuhkamaksuselvityksessä ehdotetaan lehtitietojen mukaan järjestelyä, jossa autoilijat ajaisivat portin läpi, minkä jälkeen autot tunnistettaisiin joko rekisterinumerosta tai ajoneuvoon asennetusta tunnistuslaitteesta.

Tämä merkitsisi, ettei ruuhkamaksualueelle voisi jatkossa mitenkään ajaa ilman, että tieto ajoneuvon sijainnista ei tallentuisi viranomaisille. Autoilijoiden pakottaminen tällaiseen järjestelmään rikkoisi vakavasti yksityisyyden suojaa vastaan.

– Näin tarkka tieto ihmisten liikkeistä ei kuulu viranomaisille, toteaa Helsingin piraattien varapuheenjohtaja Ville Hautakangas.

Helsingin ja Uudenmaan piraattien mielestä mahdollinen ruuhkamaksujärjestelmä pitäisi toteuttaa prepaid-tyyppisesti, esimerkiksi etukäteen maksettavien ja autoon kiinnitettävien tunnisteiden kautta. Etukäteen maksettavasta tunnisteesta ei tarvitsisi lähettää laskua, jolloin auton rekisterinumeroa ei myöskään tarvitsisi tallentaa, eikä henkilöä muutoinkaan yksilöidä.

– Ruuhkamaksujen selvittämisessä seuraavan vaiheen pitäisi olla ihmisoikeusvaikutusten arviointi, vaatii Janne Paalijärvi Uudenmaan Piraattien hallituksesta.

Lisätietoja:

Ville Hautakangas
Varapuheenjohtaja, Helsingin piraatit
ville.hautakangas@piraattipuolue.fi
0400 371 000

Janne Paalijärvi
Hallituksen jäsen, Uudenmaan piraatit
janne.paalijarvi@piraattipuolue.fi
040 527 5470

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*