Helsingin ja Uudenmaan piraatit vaativat avoimuutta vapaakauppaneuvotteluihin

Petrus Pennanen ja Uudenmaan piraattien pj Janne Paalijärvi

Lauantaina 11.10. järjestettiin maailmanlaajuinen toimintapäivä niin kutsuttuja ”vapaakauppasopimuksia”, CETAa, TTIP:tä ja TISAa vastaan.
Nämä sopimukset tähtäävät laajempaan vapaakauppaan, erityisesti Euroopan Unionin ja Pohjois-Amerikan talousalueen välillä. Valitettavasti sopimuksia on kuitenkin neuvoteltu salassa, ja täysin kansainvälisten suuryritysten ehdoilla.

Eräiden arvioiden mukaan pelkkä CETA olisi, ratifioiduksi tullessaan, vähintään yhtä vaarallinen kuin kaksi vuotta sitten kaadettu ACTA.

Helsingin piraattien pj Raoul Plommer

Nykymuodossaan nämä sopimukset vaarantaisivat sekä verkkoneutraliteetin että tietosuojan, ja vaarantaisivat kuluttajien oikeuksien lisäksi myös demokratian siinä muodossa, johon Euroopassa olemme tottuneet.

Paljon kertoo sekin, että edes europarlamentaarikot, kansalaisista puhumattakaan, eivät saa seurata neuvottelujen edistymistä. Sen sijaan sadat yritysmaailman lobbarit pääsevät vaikuttamaan sopimusteksteihin – suljettujen ovien takana.

Me emme hyväksy Disney-konsernin käsitystä tekijänoikeuksista. Emme Pfizerin ja kumppaneiden vaatimuksia lääkepatenttien laajentamisesta. Emmekä EU-komission toimia näissä sopimusneuvotteluissa.

Mikäli halutaan vapaata kauppaa, se tulee aloittaa poistamalla tullit.

Ei poistamalla demokratiaa, eikä alistamalla kansallista lainsäädäntöä suurpääoman eduille, vielä pahemmin kuin nykyään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*